NOW 3.0 – update

NOW 3.0 – update

De recente lockdown zorgt voor een zeer veranderende situatie bij veel ondernemers en werkgevers. Om toch personeel te kunnen blijven doorbetalen is de NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) in het leven geroepen. De regeling geeft een tegemoetkoming in de loonkosten bij bedrijven die door de Corona crisis in zwaar weer verkeren en (veel) minder omzet hebben. Het doel van de regeling is om zoveel mogelijk banen en inkomens te behouden. Vanaf 15 tot en met 27 december 2020 kan een aanvraag worden ingediend bij het UWV. Méér weten over de NOW 3.0?

De auto van de ondernemer

De auto van de ondernemer

Het is dé vraag waar ondernemers mee worstelen: zet ik de auto op de zaak of rijd ik hem privé? We zetten de voor- en nadelen overzichtelijk voor u op een rijtje, zodat u een goede keuze kunt maken. Welke keuze de voordeligste is hangt af van een aantal zaken. Denk daarbij aan: De hoogte van de afschrijving. De onderhouds- en verzekeringskosten. De motorrijtuigenbelasting. De financieringskosten. Het bijtellingspercentage van de auto. Het aantal te rijden privé en zakelijke kilometers. De btw-gevolgen. Voor de IB-ondernemer vormt de auto in beginsel keuzevermogen. U mag dus zelf bepalen of de auto zakelijk of privévermogen is.

BTW – De belangrijkste zaken op een rij

BTW – De belangrijkste zaken op een rij

Iemand is ondernemer voor de btw wanneer hij zelfstandig activiteiten in het economisch verkeer verricht. Met de term “in het economisch verkeer” is bedoeld dat er een vergoeding staat tegenover de prestatie van de ondernemer. Het ondernemerschap voor de btw staat los van het ondernemerschap in de inkomstenbelasting. Een ondernemer moet btw in rekening brengen over de levering van producten en diensten die hij verricht. Hoe het allemaal precies in z’n werk gaat kunt u hier lezen:

© 2021 NAHV - Made by Tatof.nl | Algemene voorwaarden | Privacy policy