Estate planning

Bij estate planning draait het om afstemming van fiscale en juridische zaken met als doel de nalatenschap zo goed en fiscaal-vriendelijk mogelijk terecht te laten komen bij de beoogde erfgenamen. Zoek je praktische en deskundige estate planners die met je meedenken? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij helpen je de nalatenschap zo fiscaal gunstig over te dragen aan de erfgenamen.

Nalatenschap verdelen

Wat komt er zoal kijken bij de verdeling van jouw nalatenschap? Hieronder een aantal voorbeelden:

  • Wie zijn de erfgenamen (wettelijk of wil je ook anderen dan familieleden (bijvoorbeeld andere personen of goede doelen) iets nalaten?)
  • Is er een testament aanwezig?
  • Ben je getrouwd? Zo ja, zijn er huwelijkse voorwaarden?
  • Hoe is het pensioen geregeld. Wie zijn de gerechtigden?
  • Hoe wil je partner en/of kinderen achterlaten?
  • Welke schenkingen zijn er in het verleden gedaan?
  • Wat is de omvang van het vermogen?
  • Zijn er schulden?

Bedrijfsopvolging

Voor ondernemers komt er, naast de bovenstaande punten, ook de vraag over bedrijfscontinuïteit en bedrijfsopvolging naar boven. Hoe ga je dit regelen? Wie zijn daarvoor geschikt? Of wie moeten daarvoor opgeleid worden? Essentiële vragen waarbij een onafhankelijke partij vaak verhelderend werkt. Dit is waar wij goed in zijn! Hulp nodig? Bel of mail ons dan, dan helpen we je op weg.

Zelf een estate planning maken? Of toch niet?

Een estate planning zelf maken, vraagt om een gedegen juridische en fiscale kennis, die ook nog up-to-date moet zijn. Je hebt met veel regels te maken die ook vaak veranderen. Ons advies is om hierop niet te bezuinigen en om tafel te gaan met goede estate planners. Zij weten waar je op moet letten en hoe je de zaken het beste voor jezelf en je nabestaanden regelt. Dat bespaart je niet alleen veel tijd, maar ook veel geld!

Wie zijn wij?

NAHV Belastingadviseurs is het kantoor waar je alle vragen kunt stellen die je nooit durfde te stellen. Wij zijn gespecialiseerd in fiscale en administratieve oplossingen en financieel advies voor (creatieve) ondernemers. Tot onze klantenkring behoren ruim 3.500 vaste klanten waaronder kunstenaars, tv-persoonlijkheden, journalisten, architecten en vele andere personen en bedrijven die actief zijn in de creatieve en culturele sector, maar ook advocaten, ondernemers in de bouw, fysiotherapeuten en vele andere beroepen. Of je nu zzp’er, dga van een bv of een vof bent, wij helpen iedereen.

Ons kantoor is al 25 jaar actief in Amsterdam en omgeving. Wij hebben specialisten in huis, werken met korte lijnen, hebben een proactieve werkwijze en kunnen de kosten overzichtelijk houden.

© 2021 NAHV - Made by Tatof.nl | Algemene voorwaarden | Privacy policy