| Belastingen Horizontaal toezicht

Horizontaal toezicht

Bij het insturen van een aangifte controleert de Belastingdienst in de regel de aangifte achteraf. Dit betekent: administratieve lasten en langere tijd onzekerheid. Om deze lasten en onzekerheid weg te nemen bij onze klanten werken we samen met de Belastingdienst. Hoe? Wij hebben daarvoor een convenant afgesloten met de Belastingdienst, zodat klanten mee kunnen doen aan horizontaal toezicht. En dat levert, voor alle partijen, voordeel op.

Wat is horizontaal toezicht

Zie het als een keurmerk voor belastingadviseurs. Het is een samenwerking tussen de Belastingdienst en belastingadviseurs. Hierbij worden onze bedrijfsprocessen gecontroleerd door de Belastingdienst en onze beroepsvereniging (Register belastingadviseurs). Het resultaat? De Belastingdienst kan aangiften sneller verwerken omdat ze mag vertrouwen op de door ons opgestelde aangiften. En dat is weer gunstig voor onze klanten, die hebben namelijk minder administratieve lasten en minder onzekerheid! Daar doen we het voor. 

Meedoen? 

Wil je als ondernemer meedoen aan horizontaal toezicht? Dat kan! Het enige wat jij als ondernemer nog moet doen, is een deelnameformulier ondertekenen. 

Voordelen

De voordelen van horizontaal toezicht zijn:

  • Snel duidelijkheid na het indienen van de aangifte
  • Minder controles van de Belastingdienst achteraf
  • Vragen en opmerkingen worden snel beantwoord door de Belastingdienst

Voorwaarden

De voorwaarden van de Belastingdienst zijn:

  • De belastingadviseur moet een convenant hebben getekend (dat hebben we!)
  • Je moet een deelnameformulier ondertekenen waarin je aangeeft op een transparante manier te willen samenwerken. 
  • Uiteraard moeten wij de administratie beoordelen.

Wie zijn wij?

NAHV Belastingadviseurs is het kantoor waar je alle vragen kunt stellen die je nooit durfde te stellen. Wij zijn gespecialiseerd in fiscale en administratieve oplossingen en financieel advies voor (creatieve) ondernemers. Tot onze klantenkring behoren ruim 3.500 vaste klanten waaronder kunstenaars, tv-persoonlijkheden, journalisten, architecten en vele andere personen en bedrijven die actief zijn in de creatieve en culturele sector, maar ook advocaten, ondernemers in de bouw, fysiotherapeuten en vele andere beroepen. Of je nu zzp’er, dga van een bv of een vof bent, wij helpen iedereen. 

Ons kantoor is al 25 jaar actief in Amsterdam en omgeving. Wij hebben specialisten in huis, werken met korte lijnen, hebben een proactieve werkwijze en kunnen de kosten overzichtelijk houden. 

 

Samenwerken met ons

Wil je meedoen aan horizontaal toezicht? Of heb je andere financiële vragen waarbij je onze hulp kunt gebruiken? Bel of mail ons dan. Wij helpen je direct.

nahv | ook interessant