Het laatste nieuws

De auto van de ondernemer

De auto van de ondernemer

Het is dé vraag waar ondernemers mee worstelen: zet ik de auto op de zaak of rijd ik hem privé? We zetten de voor- en nadelen overzichtelijk voor u op een rijtje, zodat u een goede keuze kunt maken. Welke keuze de voordeligste is hangt af van een aantal zaken. Denk daarbij aan: De hoogte van de afschrijving. De onderhouds- en verzekeringskosten. De motorrijtuigenbelasting. De financieringskosten. Het bijtellingspercentage van de auto. Het aantal te rijden privé en zakelijke kilometers. De btw-gevolgen. Voor de IB-ondernemer vormt de auto in beginsel keuzevermogen. U mag dus zelf bepalen of de auto zakelijk of privévermogen is.

BTW – De belangrijkste zaken op een rij

BTW – De belangrijkste zaken op een rij

Iemand is ondernemer voor de btw wanneer hij zelfstandig activiteiten in het economisch verkeer verricht. Met de term “in het economisch verkeer” is bedoeld dat er een vergoeding staat tegenover de prestatie van de ondernemer. Het ondernemerschap voor de btw staat los van het ondernemerschap in de inkomstenbelasting. Een ondernemer moet btw in rekening brengen over de levering van producten en diensten die hij verricht. Hoe het allemaal precies in z’n werk gaat kunt u hier lezen:

NAHV Survival Kit

NAHV Survival Kit

Het is alweer een tijdje geleden dat je van ons de ‘NAHV Coronacrisis alert’ hebt ontvangen (24 mei welteverstaan). In eerste instantie was er wat minder te melden en leek een ieder zijn of haar weg in de regelingen wel gevonden te hebben, maar nu vinden wij het toch weer tijd om je te informeren.<br /> <br /> De afgelopen weken gaat de wereld langzaam van het slot af maar tegelijk zien we om ons heen toch weer Corona uitbraken oplaaien en steden in een nieuwe lockdown gaan. We zijn niet zomaar van Corona af, zoveel is wel duidelijk. Sommige sectoren lijken weer wat aan te trekken terwijl anderen nog volledig plat liggen. Daarnaast is ook, na een kleine 100 dagen van financiële Coronamaatregelen (Noodpakket 1.0), de behoefte bij ondernemend Nederland aan financiële ondersteuning nog steeds groot en verkeren velen in onzekerheid over wat de komende maanden zullen brengen.<br /> <br /> Wij hopen je door de update van de NAHV Ondernemers Corona Survival kit helderheid te geven in het woud van regelingen en spelregels welke de overheid heeft opgezet met Noodpakket nummer 2. We laten je niet vallen in ieder geval!

Coronavirus maatregelen

Coronavirus maatregelen

Ook NAHV ontkomt niet aan het treffen van drastische maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Wij nemen daarom per direct maatregelen. Op die manier willen wij de risico’s voor onze cliënten, medewerkers en gezins- en familieleden minimaliseren en de dienstverlening zoveel mogelijk laten doorgaan.

© 2020 NAHV - Made by Tatof.nl | Algemene voorwaarden | Privacy policy