Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering (ook wel ORV genoemd) keert een bedrag uit aan de nabestaanden (begunstigden) indien de verzekerde tijdens de looptijd komt te overlijden. Met deze verzekering regel je financiële zekerheid voor je nabestaanden. Dit kan handig zijn indien je een eigen woning hebt, jonge kinderen hebt of te weinig pensioen hebt opgebouwd. Kortom indien je jouw nabestaanden gewoon goed wilt achterlaten. Heb je ondersteuning nodig? Bel ons.

Verschil met een levensverzekering

Er bestaat niet zoiets als dé levensverzekering. Deze term wordt vaak gebruikt als verzamelnaam voor een groep verzekeringen. Of en wanneer de verzekerde komt te overlijden is bepalend voor het moment van uitkeren voor de levensverzekering. Een uitvaart- of overlijdensrisicoverzekering keert uit bij overlijden. Een kapitaalverzekering of lijfrentepolis (ook levensverzekeringen) keren uit als de verzekerde nog in leven is. Maar een pensioen-, spaar- of beleggingsverzekering zijn levensverzekeringen in de categorie gemengde verzekeringen. Wil je ondersteuning bij welk type verzekering je nodig hebt? Wij helpen je direct.

Overlijdensrisico-verzekering hypotheek

Een overlijdensrisicoverzekering is vaak verplicht als je een hypotheek afsluit met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Maar ook andere hypotheekverstrekkers kunnen een orv als voorwaarde eisen. In deze gevallen wordt de orv verpand aan de hypotheekverstrekker. Dit betekent dat, mocht je komen te overlijden, het uit te keren bedrag direct naar de hypotheekverstrekker gaat. Het is vaak goedkoper om een orv los af te sluiten. Wil je een overlijdensrisicoverzekering vergelijken? Wij werken met verschillende aanbieders. Laat het ons weten. Dan helpen we je met de keuze en het afsluiten van de beste overlijdensrisicoverzekering.

Overstappen

Wil je overstappen? Dan is het goed om te weten dat dit makkelijk gaat. Er zijn alleen soms kosten aan verbonden. Is je huidige orv verpand aan de hypotheekverstrekker, dan moeten zij toestemming geven. Ook bij het overstappen naar een andere partij kunnen we je van dienst zijn.

Wie zijn wij?

NAHV Belastingadviseurs is het kantoor waar je alle vragen kunt stellen die je nooit durfde te stellen. Wij zijn gespecialiseerd in fiscale en administratieve oplossingen en financieel advies voor (creatieve) ondernemers. Tot onze klantenkring behoren ruim 3.500 vaste klanten waaronder kunstenaars, tv-persoonlijkheden, journalisten, architecten en vele andere personen en bedrijven die actief zijn in de creatieve en culturele sector, maar ook advocaten, ondernemers in de bouw, fysiotherapeuten en vele andere beroepen. Of je nu zzp’er, dga van een bv of een vof bent, wij helpen iedereen.

Ons kantoor is al 25 jaar actief in Amsterdam en omgeving. Wij hebben specialisten in huis, werken met korte lijnen, hebben een proactieve werkwijze en kunnen de kosten overzichtelijk houden.

© 2020 NAHV - Made by Tatof.nl | Algemene voorwaarden | Privacy policy