Pensioen

Ondernemers worden geacht om hun eigen pensioenopbouw te regelen. Wil je later niet alleen afhankelijk zijn van een AOW, dan zijn er verschillende manieren om een aanvullend pensioen op te bouwen. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn, welke manier het beste bij je past of welke vorm de goedkoopste of fiscaal meest aantrekkelijke is? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Zzp pensioen

Als zzp’er ben je eigen baas en werk je hard voor je eigen inkomen. Vaak schiet het erbij in om een goede oudedagvoorziening te regelen. Het gevolg? Een grote inkomensdaling als je op je pensioengerechtigde leeftijd komt. Om dat te voorkomen, zijn er diverse maatschappijen waarbij je een zzp pensioen kan opbouwen. Weten welke regeling en maatschappij het beste bij je past en wil je een aantal maatschappijen vergelijken? Wij helpen je met het maken van de beste keuze.

Dga, pensioen in eigen beheer

Een dga van een onderneming mag ieder jaar een bedrag reserveren voor zijn of haar pensioen. De regels voor het opbouwen van een pensioen voor dga’s zijn per 1 april 2017 veranderd. Zo is het pensioen in eigen beheer afgeschaft. Wel zijn er nieuwe mogelijkheden. Hulp nodig bij een goede keuze voor de toekomst? Wij hebben pensioenspecialisten in huis die altijd voor je klaarstaan en je graag helpen met het nemen van de juiste beslissing.

Lijfrente verzekeren of lijfrente banksparen?

Welke manier voor pensioenopbouw is het beste: verzekeren of banksparen? Deze vraag horen we veel. Het antwoord? Dit is een persoonlijke keuze. Maar het is goed om de verschillen even kort aan te stippen. Een lijfrente keert periodiek uit tot je overlijden. Het maakt niet uit hoe oud je wordt. Na overlijden kunnen de uitkeringen doorlopen bij bijvoorbeeld je partner. Bij banksparen wordt er periodiek uitgekeerd gedurende een bepaalde periode (bijvoorbeeld 10 of 20 jaar). Mocht je overlijden voordat alles is uitgekeerd dan ontvangen je erfgenamen het resterende bedrag.

Zoals gezegd, zijn beide vormen goede manieren om je pensioen te laten uitkeren. Wil je overleggen wat voor jou de beste keuze ? Bel of mail ons dan. Wij helpen je direct.

Wie zijn wij?

NAHV Belastingadviseurs is het kantoor waar je alle vragen kunt stellen die je nooit durfde te stellen. Wij zijn gespecialiseerd in fiscale en administratieve oplossingen en financieel advies voor (creatieve) ondernemers. Tot onze klantenkring behoren ruim 3.500 vaste klanten waaronder kunstenaars, tv-persoonlijkheden, journalisten, architecten en vele andere personen en bedrijven die actief zijn in de creatieve en culturele sector, maar ook advocaten, ondernemers in de bouw, fysiotherapeuten en vele andere beroepen. Of je nu zzp’er, dga van een bv of een vof bent, wij helpen iedereen.

Ons kantoor is al 25 jaar actief in Amsterdam en omgeving. Wij hebben specialisten in huis, werken met korte lijnen, hebben een proactieve werkwijze en kunnen de kosten overzichtelijk houden.

© 2020 NAHV - Made by Tatof.nl | Algemene voorwaarden | Privacy policy